TERMÉKFEJLESZTÉS

Teljes körű szolgáltatóként mérnöki szolgáltatások széles skáláját nyújtjuk vevőinknek az alapvető megvalósíthatósági tanulmányoktól a CAD/CAE tervezésen át a prototípus-készítésig és tesztelésig, egyedi szolgáltatásként vagy egy teljes fejlesztési projekt részeként. A projektekben vevőink akár részfeladatokban akár teljes körű beszállítóként is számíthatnak ránk. 

Design csapatunk nagy tapasztattal rendelkezik teljes fejlesztési projektek kivitelezésében, de támogató szerepkörben, részfejlesztési feladatokat is ellát. CAD programok mellett rendelkezésünkre állnak CAE / FEA programok is, mint a „moldflow”, vagy különböző mechanikai szimulációs programok. Szerződött külsős fejlesztő partnereink segítségével komplex áramlástani és mechanikus szimulációk futtatására is van lehetőségünk. Büszkék vagyunk rá, hogy az elmúlt évtizedben sok légbefúvó tervezésében vettünk részt mint felelős fejlesztő, akár a prototípus akár a széria alkatrészek továbbfejlesztésében.

batch_product_dev_2.png

A piaci változások – mint az elektromos autók térhódítása a piacon – szükségessé teszik a gyors és hatékony termékfejlesztéseket. Belső szerszámüzemünk és beszállítóink segítségével az elmúlt évek során jelentős kapacitásokat építettünk ki fröccsöntött és szerelt prototípus alkatrészek gyártásába. A megrendeléstől számított 4-8 héten belül már szállításra kész a fröccsöntött / szerelt alkatrész, amelyből akár 2000 darabos mini-szériát is le tudunk gyártani.

cascade_9889.jpg

A 3D nyomtatás hamar elterjedt eszközzé vált a mindennapi életünkben. Az üzemi területeken is számtalan helyen használunk 3D nyomtatással előállított eszközöket. Beszállítóink mellet saját kapacitásunk is épül ki a 3D nyomtatásra, a legnagyobb gépünk 1x1x0.5m munkaasztallal rendelkezik. Ennek a berendezésnek köszönhetően már egy projekt korai szakaszában képesek vagyunk különféle gyártói szerelési koncepciók tervezésére és validálására, de különböző rögzítőelemekkel is támogatni tudjuk gyártásunkat.

Minőségügyi osztályunk mérőlaborja rendelkezik CMM mérőgépekkel, GOM 3D optikai szkennerrel, hőkamerával és több specifikus tesztberendezéssel. Laborunkban végzünk termékek validálásához szükséges teszteket, mint „öregítések” hővel, párával és hővel, vagy különböző kemikáliákkal. Specifikus mozgatási erő merésére egy hattengelyes erőmérő robot áll rendelkezésünkre. A legbonyolultabb tesztek elvégzésében pedig hazai és nemzetközi laboratóriumi partnereinkre támaszkodhatunk.

Cascade_üzemfotó_20180911_4000-7.JPG

Hisszük, hogy egyik legnagyobb előnyünk a belső szerszámüzemünk.  Mind a szerszámok teljeskörű kivitelezése mind javítása házon belül történik, legyen akár egyszerű 1 komponensű akár komplex indexlapos 2 komponensű fröccsöntő szerszám. Emellett prototípus szerszámok és szerszám optimalizálási projektek házon belüli kezelésére is van lehetőségünk.
A belső szerszámüzem a gyártás megvalósítási szakaszában a fröccsöntőformák optimalizálásáért is felelős, ami hozzájárul a fejlesztések átfutási idejének lerövidítéséhez.
Kapacitásunk bővítése és egyes esetekben az átfutási idő további lerövidítése érdekében hosszútávú együttműködést folytatunk néhány hazai és tengerentúli szerszámgyártóval is.
Belső eljárásaink és szabványaink garantálják, hogy a szerszámaink mindig kiemelkedő minőségűek és minden esetben teljesítik a gyártás során garantált lövésszámot. 

Pár évvel ezelőtt már tisztán látszott, hogy a nagy fokú automatizáció a hatékony termelésünk záloga, ezért megalapítottuk a belső automatizálási osztályunkat. Ez a fiatal mérnökökből álló csapat ma már minden területen fontos szerepet játszik, legyen szó fröccsöntésről, szerelésről vagy szerszámgyártásról. Képessé váltunk teljes belső fejlesztések megvalósítására, de nagyobb projektekben is hatékonyabban tudunk együtt dolgozni automatizálással foglalkozó beszállítóinkkal. A csapat már az ajánlatadási fázisban is megvalósíthatósági tanulmányokkal és ötletekkel segíti az ajánlatadás folyamatát, és folyamatos részvételük a projektekben biztosítja, hogy a fejlesztéseink esetében is mindig szem előtt tarthassuk az automatizációt. Hisszük, hogy a jövő projektjeiben ez a hozzáállás jelenti majd cégünk egyik fő előnyét a konkurenciával szemben. 

automation.png

Napjainkban egyre nő a különleges műszaki műanyagok szerepe a fémek kiváltása és a súlycsökkentések hatására. Egy műanyagnak ma már a remek mechanikai tulajdonságok mellett vegyszer-, égés-, és hőállónak is kell lennie. Cégünk régóta dolgozik különleges műszaki műanyagokkal, ezeknél az anyagoknál általában különleges szerszámozási és gyártási nehézségekkel kell szembenéznünk. Termelésünkben feldolgozunk PPS-t, hő és vegyszerálló poliamidot, valamint égésgátolt poliamidot. Ezeket az anyagokat nem csak fröccsöntjük, hanem szereldénkben is tovább használjuk, egyik első cégként sikerült széria termelésben PPS alkatrészt ultrahangosan hegesztenünk.

Decor image 1